Kasterhuis cvso Macropus - Wetteren

Heos Consulting begeleidde de coöperatieve vennootschap met sociaal oogmerk, Macropus, die op haar locatie in Wetteren een multifunctioneel, toegankelijk en ecologisch gebouw wou optrekken. Er werd samen een conceptontwikkeling uitgewerkt met begeleiding zowel betreffende de stedenbouwkundige regelgeving, een 1ste ontwerpfase, de aanbesteding van de architect, de financiering, fiscaliteit, uitbating, etc.

 

Het Kasterhuis wordt een duurzaam project dat dankzij haar ligging in een prachtige tuin en bos zal uitgroeien tot een warme, inclusieve ontmoetingsplaats voor velen. Het biedt nieuwe mogelijkheden aan cliënten (o.a. kortverblijf, groepswerking) waarbij Fiola vzw een deel van haar dienstverlening zal aanbieden. In de conceptontwikkeling werd eveneens ruimte voorzien voor toeristische verblijven en een multifunctionele zaal. 

 

Om dit mooie project te realiseren doet Macropus beroep op ethisch investeren waarbij geëngageerde investeerders (cfr. zowel particulieren, bedrijven, organisaties, …) kunnen instappen in dit innovatieve project, dit via het aanschaffen van aandelen (vanaf 360 euro), aan een rendement van 1,5%. Bij aankoop van minimum 10 aandelen wordt een voucher voor 1 overnachting in een kamer voor 2 of voor 4 personen aangeboden, wat een ideale manier is om het Kasterhuis echt te leren kennen. 

 

Na de lancering in oktober 2022 werden reeds vrij veel middelen opgehaald. Het huidige gebouw werd reeds volledig gesloopt in januari 2022 en de vloerplaat met funderingen is sinds april 2023 gegoten. De bestelling van de houtskeletbouw werd neergelegd en na de zomer dit jaar verwacht met als doelstelling in april 2024 te kunnen openen. 

 

Voor ieder die nog mee wenst te investeren en meebouwen aan het Kasterhuis, ontdek het concept op Home - Het Kasterhuis