Wij bieden advies op financieel-economisch & strategisch-operationeel vlak,
dit binnen alle geledingen van de social profit- en gezondheidszorgsector

 

Actueel in opbouw
 

 

Start bouwwerken medisch centrum - Wenduine

Medisch centrum op te leveren in Wenduine, deelgemeente De Haan - gelegen aan de Kerkstraat (centrale winkelstraat), op een 400tal meter van de zeedijk zelf en aan de uitvalsbasis van de grote wegen.

IMG-20240324-WA0008 (001)
IMG-20240415-WA0001 (005)

De bouwwerken door D'HOORE Construct zijn ondertussen opgestart waarbij de oplevering van de ruwbouw voorzien wordt deze zomer met in het verlengde de afwerking voor eind 2024.

 

Begin 2025 dient het medisch centrum ook operationeel open te kunnen gaan.

 

PMC
3D kopie

De ambitie is kwaliteit in zorg prioritair te stellen & duurzaamheid in visie en samenwerking binnen de gezondheidszorg garant te borgen. De multidisciplinaire samenwerking, met zowel de voordelen voor de (para)medicus & patiënt staat voorop maar de patiënt blijft weliswaar vrij in zijn keuze van zorgverstrekker.

Schermafbeelding 2024-04-16 134036

Start sloopwerken - sanering Tasibel Hamme

Centraal in Hamme staan nu nog de oude fabrieksgebouwen van TASIBEL, die destijds heel wat inwoners werk gaven. Reeds enige tijd staat de textielfabriek leeg en werden de 5 hectare gronden en gebouwen onder een brownfield opgenomen. Finaal komen er 120 gezinswoningen en appartementen op de voormalige textielsite, complementair doorweven met een zorgzame zone met een eigen bouwprogramma tot 10.000 m2 aan zorgwoningen, polikliniek, kinderopvang, atelierwerking, kortverblijf, etc.

De sloopwerken en sanering startten op in januari 2024. Dit jaar wordt het zorgprogramma geconcretiseerd  met aandacht voor programmatie, gunning, bouwfysische normen, contracten, etc. i.f.v. de omgevingsaanvraag zodoende de bouwwerken vervolgens te kunnen opstarten in 2025. Zowel het private deel, het sociale deel als het zorggedeelte zullen finaal landen in één overkoepelende bouwfase. De hele site moet eind 2027 - begin 2028 operationeel kunnen gaan.

Oplevering van het Kasterhuis Wetteren 

De coöperatieve vennootschap MACROPUS wou op haar locatie in Wetteren een multifunctioneel, toegankelijk en ecologisch gebouw optrekken. 

 

In 2019 - 2020 hielp HEOS Consulting mee aan de uitbouw van het concept, het financieel plan en de omgevingsaanvraag. De werken vlotten het voorbije jaar vrij goed. Het houtbouwskelet werd prefab aangeleverd. De voorziene timing van oplevering in 2024 wordt nog voor de zomer gehaald.

 

Het Kasterhuis biedt ruimte voor tijdelijke verblijven (cfr. regulier toerisme & zorg) met een exclusief zicht op de bovenverdieping, atelierwerking en burelen vzw FIOLA & een feest- en congreszaal dat uitgeeft op het prachtige bos achterin. 

12 Kasterhuis Wetteren