Gebouwbeheersysteem in de zorgsector

7 September 2017

Een gebouwbeheersysteem maakt een gebouw toekomstbestendig en dus duurzamer. Het helpt kosten te besparen en verhoogt het comfort van de gebruiker, welke belangrijke aspecten zijn in een healthcarecontext. Het systeem collecteert en beheert alle gebouwgebonden data.

 

De mogelijkheden binnen healthcare situeren zich op vlak van toegangscontrole, patiënt flow, patiënt experience, work flow, veiligheid, klimaatcontrole en zorg op afstand.

 

Meer lezen: Projecto, 07.09.2017, auteur: Valerie Verkain

 

Om work & patiënt flows in kaart te brengen bestaan methoden waarbij zowel activiteitenpools als tijdsmetingen kunnen bijdragen aan het optimaliseren van processen. In uitbreiding kunnen via een specifieke formule wachttijden en klanttevredenheid gemeten worden. Formulematig kunnen dan analysepatronen inzicht bieden bij het organiseren van bepaalde processen.

 

Technologieën en gebouwbeheerssystemen kunnen bijdragen tot deze optimalisatie. De investeringskost kan perfect afgezet worden t.a.v. deze resultaten om de Return On Investment (ROI) te bepalen.

 

Wel valt op te merken dat er een zekere foutenmarge dient ingecalculeerd te worden. Zo is er een zekere procestijd die niet steeds strookt met de werkelijke doorgangstijd. De foutenmarge en hersteltijden dienen aldus mede gecapteerd te worden in de resultaten en berekening van de ROI. Ook technologieën kunnen wel eens storingen of defecten geven.

 

Meer info kan aangevraagd worden via het contactformulier.