Herbestemming hofstede & asten - Ingelmunster

Heos Consulting verzorgt de volledige projectcoördinatie gaande van de conceptuitwerking en herbestemmingsfuncties tot de begeleiding in de stedenbouwkundige wetgeving, ondersteuning omgevingsaanvraag, mobiliteit, overleg met Erfgoed, Inter toegankelijkheid, Provinciale Omgevingsvergunningscommissie (POVC), ruling BTW bij de Dienst Voorafgaande Beslissingen, de opmaak van een haalbaar financieel plan, in het verlengde de aanvraag inzake mogelijke premiedossiers, de onderhandelingen in de exploitatie & begeleiding bij de opmaak van contracten & akten, etc.

 

De site wordt in een 1ste fase volledig en volgens de hedendaagse woonkwaliteitsnormen gerestaureerd en kreeg een stedenbouwkundige functie vergund waartoe dertien volwaardige woningen behoren met mogelijkheid tot gebruik van het riante domein. Er zijn single woningen maar ook gezinswoningen met twee of zelfs drie slaapkamers. De grote ast wordt omgeturnd naar een industriële loft. 

 

Het centrale boerenhuys wordt ingezet als zorghuys & uitgebreid met een grote nieuwbouw. Het biedt plaats voor 15 personen met een beperking. Bouwfysisch wordt het volledige pand opgetrokken volgens de normen zoals de Vlaamse Overheid deze bepaalt waarbij een onderzoek door Inter in functie van toegankelijkheid doorlopen werd. Het domein zelf bevat bovendien talrijke mogelijkheden naar dagbesteding, waaronder bijvoorbeeld de weiden, het streekwinkeltje in de ast, de ruime terrassen aan het zorghuys zelf, etc. 

 

Het 3de deel van de site wordt ingezet i.h.k.v. toerisme en biedt met zijn unieke setting overnachtingsmogelijkheden met feestzaal tot in de nok. Kriebelt het om met je partner of gezin op deze prachtlocatie te kunnen overnachten tijdens een weekendje of (mid)week uit? Zoekt u een zaal op een unieke locatie met mogelijkheid tot overnachting? Bent u op zoek naar een ideale setting i.f.v. een teambuildingsactiviteit? Dan bent u aan het juiste adres op Deefakker. Ook schooluitstappen, kampen & jeugdverenigingen, tijdelijke verblijven onder zorg & begeleiding, etc. behoren tot de vele opties. 

 

Een verblijf boeken ?  https://www.dheerlijkhedevandeefakker.be